Markýza na střechu Omnistor Thule 6002

Markýza na střechu Omnistor Thule 6002
Markýza Thule Omnistor 6002 k montáži na střechu karavanu nebo dodávkového vozu je vynikající alternativou pro montáž klasické markýzy na stěnu. Technicky nezatěžuje bok tahem, ale leží na střeše, lze ji kdykoliv z karavanu bez následku sundat a použít na jiný karavan, vypadá velmi elegantně. Vyrábí se kromě různých odstínů plátek i v několika variantách barvy pláště.

Markýza pro karavan na střechu Thule 6002

 

Markýza Thule Omnistor 6002 k montáži na střechu karavanu nebo dodávkového vozu je vynikající alternativou pro montáž klasické markýzy na stěnu. Technicky nezatěžuje bok tahem, ale leží na střeše, lze ji kdykoliv z karavanu bez následku sundat a použít na jiný karavan, vypadá velmi elegantně. Vyrábí se kromě různých odstínů plátek i v několika variantách barvy pláště. Má robustní rám, jednoduché nastavování, automatický bezpečnostní zámek. Různé montážní systémy umožní použít markýzu 6002 na všechny typy obytných aut a karavanů, navíc na řadu dodávek. Markýza se dodává s ručním pohonem klikou, nebo s motorovým pohonem.

 

Dva různé montážní systémy umožňují použít markýzu na všechny typy karavanů nebo obytných automobilů. Montážní sady je nutno objednat samostatně! Omnistor 6002 je možno sestavit se Safari Residence.

 

Systém 1

řez střešní markýzou 6002

Montáž na plochou střechu se provádí pomocí průběžných montážních lišt. Adaptér se montuje na tyto profily. Vše se provádí bez provrtávání střechy. Adaptér se může posunovat tak, aby např. okraj markýzy nebo lišta na karavanu zůstaly zcela volné.

 

Montážní lišty - obj. čísla:
  • 90600 : 2 lišty do délky 3,50 m
  • 90601 : 3 lišty do délky 4,50 m
  • Pro markýzy 5m a delší musíte objednat 2 montážní sady 90600

 

Systém 2

řez střešní markýzou 6002 na kulaté střeše

Pro montáž na střechu s kulatými okraji se vyrábějí adaptéry speciálně pro daná vozidla. Markýza se potom stává součástí vozidla. Pro další adaptéry 6-série doporučuji konzultaci.

 

 

 

Vysoká odolnost proti větru

řez střešní markýzou 6002 na Fiat Ducato

Dvojité napínání tkaniny. Dva tuhé skládací rámy(53 mm vysoké) s dvojitým lankem udrží dvakrát vyšší tlak než tradiční rámy (32 kg namísto 16 kg).

 

 

Robustní nosný rám

Robustní nosný rám

Pomocný rám, spojující skládací rám s úložným boxem, je vyroben z Duralu. Tento nepohyblivý rám tlumí pohyby a snižuje opotřebení.

 

 

Quick Lock systém

Quick Lock systém

Podpůrný systém se snadno uvolňuje z přední lišty. Quick Lock systém zajišťuje snadné a rychlé nastavení výšky opěrných noh. Ocelové pružiny udržují podpůrný rám ve správné poloze.

 

 

Opěrné nohy na stěně karavanu

Opěrné nohy na stěně karavanu

Opěrné nohy podpěrné konstrukce mohou být zajištěny v plastových držácích, připevněných ke stěně vozu (1) nebo opřeny o zem (2) a zafixovány pomocí dodávaných kolíků.

 

 

Safari Residence

Safari Residence

Markýzy Thule Omnistor jsou dodávány standardně s příslušenstvím potřebným k sestavě se Safari Residence. Omnistor 6002 se také dodává s vestavěným motorem 12 V a nouzovým ovládáním klikou. Motor nemůže být objednán jako příslušenství k markýze bez motoru. Poznámka: Markýza s motorem je o 15 cm delší. Ovládací převod markýzy je o třetinu rychlejší než klasické převody.

 

 

Náhradní díly markýzy Omnistor 6002

Servisní nákres 6002

K markýzám Thule Omnistor jsou k dostání všechny náhradní díly. Plánek rozkliknete obrázkem a nabídku dílů naleznete zde.

 

 

Omnistor 6900

Omnistor 6900

Markýza Omnistor 6002 se vyrábí do délky 3,75 metru. Od délky 4,00 metru je nutné koupit zesílenou verzi Omnistor Thule 6900. Typ 6900 disponuje výsuvem 2,75 metru. 

Odeslat článek známému   Vytisknout